Czy zależy Ci na tym, aby Twój gość powrócił do Twojej restauracji? A może chcesz zmienić wystrój wnętrza i szukasz dodatków, które będą pasowały do niego? Albo chcesz ożywić stół?
Obrusy gastronomiczne
Obrusy gastronomiczne
Obrusy dla gastronomii – budowanie wizerunku miejsca
- Spis treści [Ukryj]
- 1 Obrusy gastronomiczne – poliestrowe
- 2 Obrusy gastronomiczne – bawełniane
- 3 Obrusy gastronomiczne – wiskoza
Jednym z ważnych elementów, który wpływa na budowanie wizerunku lokalu gastronomicznym jest obrus. Dodatek powinien komponować się z wystrojem wnętrza oraz być praktyczny w trakcie korzystania z niego. Dlatego powinien charakteryzować się: plamoodpornością, być łatwy w prasowaniu, mieć elegancki wygląd oraz mieć niską kurczliwość na poziomie około 3% - 4%. To sprawia, że wybór odpowiedniego obrusu nie jest łatwy. Dostępne są na rynku produkty, które są wykonane z poliestru, bawełny i wiskozy. Mają też różne kształty: okrągłe, prostokątne, a nawet kwadratowe. Najczęściej restauratorzy wybierają obrusy, które mają kolor śnieżnobiały, ponieważ wyglądają elegancko oraz dostojnie. Warto pamiętać o tym, że w ofercie sklepu internetowego dostępne produkty w pełnej gamie kolorystycznej.
Obrusy gastronomiczne – poliestrowe
Obrusy wykonane z poliestru są miękkie oraz plamoodporne. Podczas korzystania z nich rozlane napoje czy też plamy, które pozostają po jedzeniu, nie stanowią żadnego problemu. Wszystkie zabrudzenia na nich można usunąć z łatwością.
Obrusy gastronomiczne – bawełniane
Obrusy wykonane z bawełny układają się efektownie. Dlatego doskonale nadają się do korzystania podczas formalnych spotkań. Usuwanie plam jest z nich jest zdecydowanie trudniejsze. Dlatego, że obrus musi być prany niemal natychmiast po zabrudzeniu go, ponieważ pozostanie na nim ślad po plamie.
Obrusy gastronomiczne – wiskoza
Produkt wykonany z wiskozy jest miękki, ale za to śliski. Nie wymaga prasowania. Szybko schnie. Obrus z wiskozy wchłania zapachy, dlatego konieczna jest jego częsta zmiana. Nie nadaje się do stosowania podczas uroczystych kolacji.